Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Εν όψει Μεγάλης και Αγίας Τεσσαρακοστής



Σκέψεις του π. Ιωάννη Ρένεση 
Ήδη βρισκόμαστε στο κατώφλι της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Περίοδος πνευματικής προετοιμασίας, καιρός μετανοίας και περισυλλογής, καιρός εσωτερικής κάθαρσης. Η Αγία μας Εκκλησία αυτή την περίοδο μάς δίνει όλα εκείνα τα πνευματικά όπλα, ώστε να γίνουμε δοχεία της Χάριτος Του Θεού. 
Μας προγυμνάζει και μας προετοιμάζει με το άνοιγμα του Τριωδίου, με την πρώτη Κυριακή του Τελώνη και του Φαρισαίου με την αρετή της Ταπεινώσεως και την αποφυγή της Υπερηφάνειας. 
Την δεύτερη, Κυριακή του Ασώτου, μας προβάλλει  τη συναίσθηση της αμαρτωλότητας και την αξία της μετάνοιας και της συγχωρήσεως, ενώ τις άλλες δυο Κυριακές μάς διδάσκει την εγκράτεια και την ωφέλεια της σωστής νηστείας. 
Έτσι, λοιπόν, με την ταπείνωση, με τη μετάνοια, τη συγχωρητικότητα, την εγκράτεια, τη νηστεία, την προσευχή και τη συμμετοχή μας, οπλισμένοι με αυτές τις αρετές, θα φτάσουμε στη λαμπροφόρο Ανάστασή Του, λαμβάνοντας το ανέσπερο φως το οποίο θα φωτίζει πάντοτε τη ζωή μας. 
Ας  εφαρμόσουμε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους: «Ιδού νυν καιρός ευπρόσδεκτος, ιδού νυν ημέρα σωτηρία». Καλή και Αγία Μεγάλη Τεσσαρακοστή, καλόν αγώνα και καλή Ανάσταση.

http://www.nyxthimeron.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου