Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Το Τραίνο των Χριστουγέννων



Σοφία Ντρέκου
Καλά ΧριστούΓεννα… Χριστός Ετέχθη… Χρόνια πολλά απανταχού της Γης! Σήμερα γιορτάζει ολόκληρη η φύση!
Η Γέννηση του Χριστού να αναγεννήσει και να φωτίσει κάθε σκοτεινή μας πλευρά, να σβήσει κάθε μας αμφιβολία και να γεμίσει με αγάπη τις Χριστουγεννιάτικες καρδιές όλου του κόσμου. Να φέρει την ειρήνη στον κόσμο και να πάψουν όλα όσα η ψυχή μας δεν αντέχει!
«Αυτό είναι δι’ ημάς το νόημα της πανηγύρεως και αυτό εορτάζομεν σήμερα: Τον ερχομόν του Θεού προς τους ανθρώπους, δια να έλθωμεν να κατοικήσωμεν κοντά εις τον Θεόν, ή δια να επανέλθωμεν, διότι έτσι νομίζω ότι είναι σωστότερον να ειπωθεί, δια να ενδυθώμεν τον νέον άνθρωπον, αφού εγκαταλείψωμεν τον παλαιόν. Και όπως έχομεν αποθάνει μαζί με τον Αδάμ, έτσι ας ζήσωμεν μαζί με τον Χριστόν, ας γεννηθώμεν μαζί του, δια να αναστηθώμεν με την ανάστασίν του». (Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος).
Ακούμε σενάρια για πολέμους και καταστροφές, για χρεοκοπίες και δεινά πολλά και τρομερά. Σενάρια αληθινά και αληθοφανή. Κάθομαι και σκέφτομαι και παρηγορούμαι: τίποτα όμως απ’ όλα αυτά δεν μπορεί να νικήσει τα Χριστούγεννα.
Το τραίνο των Χριστουγέννων όλα θα τα σαρώσει. Μια τέτοια γιορτή που την περιμένει κανείς, ένα τέτοιο αληθινό πανηγύρι, που θα γκρεμίσει τους θρήνους και τους φόβους.
Η αγάπη και η χαρά να φωλιάσει στις καρδιές των ανθρώπων και να τις ζεστάνει, προσθέτοντας μια νότα ευτυχίας στη δύσκολη καθημερινότητα αυτής της εποχής.
🌠 Χρόνια Πολλά 🎄 Καλά ΧριστούΓεννα… Χριστός Ετέχθη
εκ Παρθένου Τα σύμπαντα σήμερον χαράς πληρούνται ⛪

sophia-ntrekou.gr
https://www.askitikon.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου