Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Η Εκκλησία συνεχίζει το έργο του Χριστού


Ο Ιησούς είναι η πηγή της ζωής που δε σταματά ποτέ. Ο ιερός Χρυσόστομος φέρνει το παράδειγμα της κολυμβήθρας. Μέσα στην κολυμβήθρα της Εκκλησίας όχι ένας και δύο, αλλά ολόκληρη η οικουμένη κι αν μπει, θα ελευθερωθεί από τις αρρώστιες της αμαρτίας.
Όχι μια φορά το χρόνο, αλλά κάθε μέρα θεραπεύει τους ασθενείς από τις ψυχικές αρρώστιες. Η χάρη του Θεού δε δαπανάται ποτέ. Η Εκκλησία είναι ο κοινός τρόπος καθάρσεως των ανθρώπων. Με τη μετάνοια, την εξομολόγηση και με τη θεία Ευχαριστία καθαριζόμαστε από τα πολυπληθή και πολυειδή πάθη μας. Οφείλουμε να δώσουμε τη διάθεση μας και τον εαυτό μας στο Χριστό που ψάχνει ευκαιρίες να μάς θεραπεύσει. Στον καθένα μας ακούγεται η ερώτηση του Σωτήρος: «θέλεις ὑγιής γενέσθαι; » (Ιωάν. ε´ 6). Στο φιλάργυρο, στον εγωιστή, στον ενεργούμενο από το πονηρό πάθος του θυμού ή της πορνείας ή της μνησικακίας απευθύνεται το ερώτημα του Χριστού. Βεβαίως οφείλουμε να ανταποκριθούμε ολοκάρδια στην πρόσκλησή του και να μην εξοικειωθούμε με μια χρονίζουσα κατάσταση αθλιότητας και αμαρτίας. Να αποκολληθούμε από τα πράγματα εκείνα που μάς κρατούν παράλυτους πνευματικά. Να αφήσουμε το Θεό να ενεργήσει ανεμπόδιστα, γιατί η αμαρτωλή θέληση μας παρεμποδίζει τη χάρη Του.
Η σωτηρία μας ας είναι η πολυχρόνια επιθυμία μας, ώστε να καταξιώσουμε την ύπαρξη μας και να βρούμε την όντως ζωή του Χριστού.

(Από τη ΦΩΝΗ ΚΥΡΙΟΥ 2002)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου