Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Ο άνθρωπος αρχίζει να ενεργεί μέσα του το μυστήριο της θεώσεώς του από την πρώτη στιγμή που θα αρχίσει εν μετανοία να στρέφεται στο Θεό



  Όταν, αδερφοί μου, λέμε "θέωση" μη νομίζετε ότι είναι μόνο το να φτάσει ο άνθρωπος να επιτελεί θαύματα ή να φτάσει σε αυτή την κατάσταση των Αγίων, όπως εμείς τη φανταζόμαστε. 
  Ο άνθρωπος αρχίζει να ενεργεί μέσα του το μυστήριο της θεώσεώς του από την πρώτη στιγμή που θα αρχίσει εν μετανοία να στρέφεται στο Θεό. Από την πρώτη στιγμή που ο άνθρωπος θα σταθεί ενώπιον του Θεού και θα πει με όλη την καρδιά του:"Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό",από κείνη την ώρα, αρχίζει να ενεργείται μέσα του το μυστήριο της σωτηρίας αυτού του ανθρώπου.
   Από την πρώτη στιγμή! Δεν είναι δυνατόν ο άνθρωπος να επικαλεστεί το όνομα του Θεού και να μην επιτελεστεί μέσα σε αυτόν τον άνθρωπο μία αλλοίωση, μία ενέργεια. Μπορεί πολλές φορές η καρδιά μας να μην αισθάνεται τίποτα. Εμείς να λέμε την ευχή, να προσευχόμαστε και η καρδιά μας να είναι σκληρή σαν πέτρα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενεργεί το μυστήριο της προσευχής.

Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος
https://proskynitis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου