Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

«Ο Χριστός είναι κάθε ημέρα μαζί μας»


Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Ο Σωτήρ καταδέχθηκε να φορέσει την ανθρώπινη φύση και επιπλέον να κάνει την περιτομή της σαρκός του.

Αυτό θέλει να μας δείξει πως ο Χριστός είναι κάθε ημέρα μαζί μας. Ας ξέρουμε ότι είμαστε συνεχώς μαζί με τον Χριστό. Ποιος δεν θα είναι ευτυχισμένος όταν το καταλάβει. Είπαμε ότι ο Χριστός έλαβε σάρκα. Ο Χριστός δεν είναι δυνατόν πλέον να ζήσει χωρίς την σάρκα του. Το ίδιο και εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τον Χριστό. Επομένως η σάρκα μας που ντύθηκε ο Χριστός τον περικλείει…. Γι αυτό δεν είναι δυνατόν να χωριστούμε από αυτόν. Αδιαλείπτως είμαστε αδιαίρετοι από τον Χριστό.

Στην Λειτουργία όταν κάνουμε την θεία Κοινωνία, ρίχνομε μέσα στο Άγιο Ποτήριο κρασί και νερό και μετά βάζουμε τον άρτο. Ευλογούμε το κρασί και το κάνομε αίμα Χριστού. Ο Χριστός είναι εκεί. Γιατί βάζουμε και κρασί και νερό; Εάν δεν βάλουμε νερό, δεν γίνεται Χριστός. Εάν βάλουμε μόνο νερό και δεν βάλουμε κρασί, πάλι δεν γίνεται Χριστός. Γιατί; Για να μας θυμίζει το γεγονός της σημερινής μας γιορτής. Το κρασί είναι ο τύπος του Χριστού που μεθάει τις καρδιές, και το νερό είναι ο λαός του Θεού. Όπως δεν γίνεται να υπάρχει Χριστός χωρίς σάρκα – ο Θεός δεν δέχεται να σταθεί πουθενά χωρίς τον άνθρωπο, χωρίς τον λαό -, το ίδιο, όπου εγώ, εκεί και ο Θεός. Η χαρά μας λοιπόν είναι άνετη και εύκολη, διότι είναι Αυτός.

Αδελφοί μου, σας εύχομαι η καινούργια χρονιά να είναι γεμάτη από χαρά και ευτυχία. Χρόνια πολλά σας εύχομαι. Χρόνια πολλά, για να αυξάνεται η χαρά σας και η ευτυχία σας με την παρουσία του Θεού μέσα σας.

πηγή: orthodoxianewsagency

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου