Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Πώς να λύσεις μια σοβαρή υπόθεση γρήγορα;



…Μια φορά, η γερόντισσα Σοφία (της μονής Νοβοντέβιτσι) πήγε στη Πιούχτιτσα για να προσευχηθεί και να παρακαλέσει μια συμβουλή από τη γερόντισσα-οικοδομήτρια, όπως τότε αποκαλούσαν τη γερόντισσα Βαρβάρα.
Είχαν ταλαιπωρηθεί αρκετά, προσπαθώντας ν’ αντιμετωπίσουν όλα τα εμπόδια στην αναγέννηση της μονής: Οι ενοικιαστές χώρων δεν ήθελαν με τίποτα να εγκαταλείψουν αυτούς τους παλιούς τοίχους στο κέντρο της πόλης. Και τι άλλο μπορούσε να συμβουλέψει η σοφή γερόντισσα, παρά μόνο η γερόντισσα Σοφία «να προσεύχεται στη Μητέρα του Θεού»;
Έτσι, η γερόντισσα Σοφία πήγε στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Πιούχτιτσα, για να παρακαλέσει με δάκρυα την επίλυση των προβλημάτων της. Είναι μία από λίγες εικόνες, όπου η Παναγία πατά τη γη. Και να, ακριβώς εκείνην τη στιγμή, δίπλα στη γερόντισσα βρέθηκε ξαφνικά ο αντιπεριφερειάρχης της Αγίας Πετρούπολης ο Βαλέρι Ναζάροβ! Ακριβώς εκείνος τότε επέβλεπε την υπόθεση παράδοσης του χώρου της μονής στο μοναστήρι. Έτσι, το θέμα λύθηκε γρήγορα. Και τα κτήρια της μονής παραδόθηκαν στο μοναστήρι όλα και άμεσα.
Από την άλλη πλευρά, τους περίμενε μεγάλο φόρτο εργασίας. Οι αδελφές, όμως, ήξεραν ότι το κυριότερο πράγμα είναι να προσεύχονται και ο Θεός και η Παναγία δεν θα τους στερήσουν τη βοήθειά τους.

https://simeiakairwn.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου