Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Δέκα φορές έπεσα, έντεκα θα σηκωθώ


*Το ότι θα πέσεις, είναι σίγουρο ότι θα πέσεις – το θέμα είναι να σηκωθείς. Όσες φορές και αν πέφτουμε άλλες τόσες πρέπει και να σηκωνόμαστε – με την μετάνοια, την προσευχή και τον εν Χριστώ αγώνα.

~ Στην εποχή που ζούμε όλοι μας ψάχνουμε να κρατηθούμε από κάπου. Αναζητάμε παρηγοριά από τους ανθρώπους, αγάπη, όμορφα λόγια και ζεστασιά.

Η ανάγκη μας να βρούμε την ηρεμία και την γαλήνη είναι πιο έντονη όταν “πέφτουμε” και αφηνόμαστε στα πάθη μας. Γινόμαστε πιο ευάλωτοι και χρειαζόμαστε πιο έντονα παρηγοριά.

Είμαστε αδύναμοι, απλοί, λαϊκοί άνθρωποι με αμαρτίες.

Θα “σηκωθούμε” όμως γιατί αυτή η στιγμή που πέσαμε είναι η δοκιμασία μας και η ευκαιρία μας ν’ακουμπήσουμε την ζωή μας στον ένα και μοναδικό τριαδικό Θεό.

Και αν “πέσαμε 10 φορές, θα σηκωθούμε 11” να βρούμε ηρεμία, ανιδιοτελή αγάπη, προστασία και ΔΥΝΑΜΗ να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με ταπείνωση, νηστεία και προσευχή.

Προσευχή για όλους αυτούς τους ανθρώπους που ζητήσαμε ανθρώπινη παρηγοριά και δεν την βρήκαμε. Προσευχή για τον εαυτό μας που δεν ακουμπήσαμε από την αρχή στον Θεό και αναζητήσαμε το ανθρώπινο.

Και όταν “πέσουμε” ξανά θα έχουμε αποκτήσει ακόμα ένα όπλο για να “σηκωθούμε”, την προσευχή γιατί ο αγώνας δεν θα σταματήσει ποτέ μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας.

http://agiosioannisprodromos.blogspot.com.eg/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου