Κυριακή 24 Απριλίου 2022

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Η εορτή της Αναστάσεως του Χριστού είναι για μας σταθμός χαράς μέσα στο πέλαγος των θλίψεων του κόσμου. Η πίστη στην Ανάσταση του Χριστού νικά το φόβο του θανάτου, αμβλύνει κάθε πόνο και χαρίζει χαρά.
Η μετοχή στην Ανάσταση του Χριστού μας εξοπλίζει με πνευματική αντοχή και δύναμη, για να αντιμετωπίσουμε αισιόδοξα όλες τις δυσκολίες της ζωής. Η Ανάσταση είναι η μεγαλύτερη νίκη κατά της δυνάμεως του κακού, του διαβόλου, μέσα στον κόσμο, τον «καλόν λίαν» κόσμο, που δημιούργησε ο αγαθότατος Θεός για μας τους ανθρώπους.
Η Ανάσταση του Χριστού σαλπίζει προς όλους μας, ότι με τη χάρη του Κυρίου έχομε τη δυνατότητα και το καθήκον, να σηκωνόμαστε από κάθε πτώση στην αμαρτία, να υψωνόμαστε από τις αθλιότητες της ζωής, να υπερβαίνουμε την απογοήτευση και την απαισιοδοξία και να προσβλέπομε σ’ Αυτόν και στην Εκκλησία Του, για να παίρνομε την Θεία Χάρη και τη βοήθειά Του, σε κάθε δυσκολία της ζωής.
«Θαρσεῖτε, ἐγώ νενίκηκα τόν κόσμον», μας είπε ο Αναστάς Κύριος. Έχετε, λοιπόν, θάρρος όλοι, αδελφοί και τέκνα εν Κυρίω και χαρείτε την πασχάλιο αυτή πανήγυρη, που μπορεί να γίνει, με τη χάρη Του και τον προσωπικό μας αγώνα και δική μας Ανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου