Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Ο σκοπός του εκκλησιασμού είναι να πάει ο άνθρωπος ….



Ο σκοπός του εκκλησιασμού είναι να πάει ο άνθρωπος: α) να ευχαριστήσει τον Θεό για την περασμένη εβδομαδα β) να Τον παρακαλέσει για την καινούρια και γ) να παρακαθίσει στην Τράπεζα και να Κοινωνήσει.
Ποιός τον πραγματοποιεί;
Αν έστω ένας από τους 3 σκοπούς δεν εκπληρώνεται, αποτυγχάνει ο άνθρωπος.
Διότι αν δεν ευχαριστήσει τον Θεό είναι αγνώμων και αθεόφοβος, αν δεν προσευχηθεί για την επόμενη βδομάδα είναι εγωιστής και εάν δεν συμμετάσχει στο μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως, είναι βλάσφημος.
❈ Ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη δεν “βλέπει” προς την Ανατολή, αλλά έχει το Ιερό προς το Νότο.
Αυτός είναι ο λόγος, που οι Τούρκοι δεν τον γκρέμισαν, γιατί πιστεύουν, ότι είναι των πατέρων τους, του Ισμαήλ, υιού του Αβραάμ.
Όλοι οι άλλοι ναοί – των Αγίων Αποστόλων, της Παναγίας κ.λπ. – καταστράφηκαν από τους Τούρκους, γιατί “έβλεπαν” προς την Ανατολή.
❈ Ο Χριστιανός, ο μετρημένος, ακόμα και αν ξέρει πολλά, δεν σπεύδει να τα πει, εάν δεν τον ρωτήσουν. Μόνο αν τον ρωτήσουν και συμφέρει και είναι ανάγκη να πει, τότε ομιλεί και πάλι με ταπείνωση.
Μεγάλο πράγμα είναι να ανοίξεις το στόμα σου να πεις. Σολομώντας είσαι και από το πρωΐ έως το βράδυ ομιλείς; Κουταμάρες λέμε, αμαρτίες λέμε και λερώνουμε την ψυχή μας…

https://www.askitikon.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου