Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Όταν ο Θεός θέλει, θα στείλει τα πουλιά


Δεν επιλέξαμε μια χώρα όπου γεννηθήκαμε , ούτε ένα λαό όπου γεννήθηκα, ούτε το χρόνο στην οποία γεννήθηκα , αλλά επέλεξε ένα: να είμαι άνθρωπος ή απάνθρωπος.
Πατριάρχης Σερβίας Παύλος

Ξέρεις την αξία σου; Είναι ίση με τον αριθμό των ανθρώπων που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τη φροντίδα σου…
Άγιος Νικόλαος της Σερβίας

ΓΕΡΟΝΤΑ, τί συμβολίζουν τα κεριά στήν εκκλησία; Το κερί, πού ανάβουμε στήν Εκκλησία, συμβολίζει τον νεκρό άνθρωπο, πού βρίσκεται ξαπλωμένος στον τάφο, όπως το κερί στο παγκάρι, υστέρα ανασταίνεται από τον Χριστό και στέκει , όρθιο στο μανουάλι και κατόπιν ανάβει από την φωτιά τού Χριστού και λιώνει γιά τον Χριστό.

ΕΙΠΕ μοναχός:
Μόλις ξυπνάς και ανοίγεις τα μάτια σου, να πιάνεις ευθύς αμέσως το κομποσκοίνι από το κομοδίνο με το αριστερό σου χέρι και να αρχίσεις αμέσως την ευχή, ενώ με το δεξί χέρι να κάνεις σε κάθε κόμπο και από έναν Σταυρό. Έτσι ευλογείται ή ημέρα, που ξεκινά με το όνομα του Χριστού στα χείλη μας και τον τίμιο Σταυρό στο σώμα μας.

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Η αχαριστία είναι μια μόνιμη μαχαιριά, στην καρδιά του κάθε ανθρώπου που τη δέχθηκε.

Το Άγιο Ορος βρίσκεται υπό κατασκευή σήμερα, καθώς βρίσκουμε τα ερείπια των μοναστηριών, και το καθήκον μας είναι να αναβιώσουν αυτά τα ερείπια ώστε οι άλλες ψυχές να βρουν σωτηρία. Ένας γέροντας με τον οποίο είχαμε το προνόμιο να επικοινωνήσουμε, είπε, «είστε οι χτίστες των φωλιών, και όταν ο Θεός θέλει, θα στείλει τα πουλιά»

Έλεγε ένας μοναχός. Αν μια προσπάθεια, που γίνεται δεν έχει πόλεμο από τον πειρασμό, τότε βάλετε και ένα ερωτηματικό για το αν τη θέλει ο Θεός.

πηγή: yiorgosthalassis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου