Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Ο Μύρων


Διηγήθηκε ένας ευσεβής γεωπόνος σχετικά με τον θάνατο του πατέρα του:
“Δόξα τω Θεώ, εξομολογήθηκε και κοινώνησε πριν φύγει. Όταν έγινε δε και το άγιο Ευχέλαιο, σήκωσε τα μάτια του ψηλά, χαμογέλασε και είπε χαρούμενος:
-           Έρχομαι!… έρχομαι!... Σε δύο ώρες έρχομαι!...
Πράγματι, σε δυο ώρες ακριβώς έφυγε. Κοίταξα το ρολόι. Τις προηγούμενες μέρες έλεγε στη μητέρα μου:
-           Σ’ αυτό το παιδάκι που τριγυρίζει μέσα στο δωμάτιο, δώσε ένα γλυκό, φίλεψέ το.
Η μητέρα μου καταλάβαινε ότι κάτι υπερφυσικό έβλεπε, αν και του έλεγε ότι ήταν το εγγονάκι του, ο Άνθιμος. Εκείνος όμως απαντούσε ήρεμα και με πλήρη πνευματική διαύγεια:
-           Όχι, όχι! Δεν είναι ο Άνθιμος. Είναι ο Μύρων, ο αδελφός μου!
Ο Μύρων ήταν ένα μικρό αδελφάκι του, που είχε φύγει απ’ αυτόν τον κόσμο μικρούλι. Μόλις τεσσερισήμισι χρονών! Τώρα, χαριτωμένο αγγελάκι του Θεού, εστάλη από την αγάπη Του για να χαροποιήσει τον μεγάλο αδελφό του και να τον συντροφεύσει στοργικά στο μεγάλο ταξίδι προς την αιωνιότητα…”

Πολλοί θέτουν το ερώτημα: Οι συγγενείς ή οι φίλοι θα γνωρίζονται στη Βασιλεία του Θεού; Οι Πατέρες της Εκκλησίας απαντούν πως ναι, θα γνωρίζονται. Η συγγενική αγάπη καθώς και όλα τα αγαθά αισθήματα των ανθρώπων θα εξαγιαστούν και θα μετατραπούν σε πνευματική εν Χριστώ Ιησού αγάπη, την τελεία αγάπη. Έχουμε πολλές περιπτώσεις , κατά τις οποίες ο  Θεός σε μια ψυχή που πρόκειται να ταξιδέψει κοντά Του στέλνει σεσωσμένα συγγενικά της πρόσωπα , τα οποία αγαπά, για να συμπαρασταθούν και να χαροποιήσουν την ψυχή κατά την έξοδό της. Πολλοί βλέπουν –και το λέγουν- τους κεκοιμημένους γονείς τους, αδελφούς κ.λπ.  λίγο πριν φύγουν για την αιωνιότητα.
Η ουσιαστική όμως  βοήθεια , συμπαράσταση και συνόδευση της ψυχής , καθώς και η προστασία της γίνεται από τους αγίους Αγγέλους που αποστέλλει ο Ουράνιος Πατέρας.
Μερικές φορές αποστέλλονται και άγιοι για συμπαράσταση. Μεγάλη σημασία σ’ αυτή την περίπτωση έχει κατά πόσο έχει ευαρεστήσει τον Θεό ο άνθρωπος με την  ζωή του, αλλά ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει το ΕΛΕΟΣ του μεγάλου Θεού.

Πηγή: «ΝΕΩΤΕΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ
ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑ
& ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ»
http://eisdoxantheou-gk.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου