Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Γράμμα από το Μέτωπο: Ο Θεός είναι μαζί μας!


"Ελένη μου, πόσο θα ήθελα να δω το πρόσωπό σου.

Δώσε τα φιλιά μου σε όλους. Στον πατέρα μου πές του ότι βαστάμε, δεν υπάρχει δειλός ανάμεσά μας. Την μάνα μου φίλα την διπλά.

Φόβος υπάρχει. Κάνουμε τον σταυρό μας και πλέον σαν λιοντάρια φαντάζουν όλοι καθώς ορμάνε στον εχθρό βρυχώντας “ΑΕΡΑ”.

Κρύο και σφαίρες, έτσι περνάνε οι μέρες και οι νύχτες μας. Η οσμή του θανάτου μας γυροφέρνει, μα μεις τραγούδια λέμε για τις αγάπες μας, για την Ελλάδα μας.

Είναι και ένας παπάς μαζί μας. Έβγαλε τα ράσα και φόρεσε το χακί. Μας ξομολόγησε, μας κοινώνησε. Σαν να φάγαμε και ήπιαμε θάρρος, ελπίδα και ειρήνη.

Να προσεύχεστε για όλους μας. Εδώ στα βουνά η μόνη μας παρηγοριά είναι ο ουρανός. Η μόνη μας μάνα εδώ είναι η Παναγιά.

Ποιος θα το έλεγε ότι θα έγραφα κι εγώ γράμμα πολέμου σε ειρηνικούς ανθρώπους.

Σ’αγαπώ, το ξέρεις και εγώ ξέρω ότι μ’αγαπάς.

Ο Θεός είναι μαζί μας. Ο Θεός να είναι μαζί σας".
--------------------------------
Μπορεί να ήτανε ένα γράμμα σαν κι αυτά που γράφτηκαν μα δεν διαβάστηκαν ποτέ, δεν πρόλαβαν να σταλθούν.

Αυτά τα λόγια μπορεί να ήταν οι τελευταίες σκέψεις κάποιου άγνωστου Έλληνα στρατιώτη που το σώμα του ακόμα βρίσκεται εκεί στα βουνά της Πίνδου.

Για όλους αυτούς του άγνωστους ήρωες που πολέμησαν, που κρύωσαν, που πείνασαν, που σκοτώθηκαν· για όλους αυτούς που τους κλάψανε μόνο μια χούφτα άνθρωποι, που θυσιάστηκαν όμως για εκατομμύρια· για αυτά τα παιδιά που δεν πρόλαβαν να ερωτευτούν, και αντί για λουλούδια κρατάγανε όπλα, για αυτούς του νέους που δεν πρόλαβαν να γεράσουν…σήμερα σηκώνουμε την Ελληνική σημαία, κάνουμε παρέλαση, τους μνημονεύουμε στην Θεία Λειτουργία.

Σήμερα εορτάζουμε, όχι απλά μία ιδεολογία ή το σύνθημα του “όχι”, αλλά εορτάζουμε ενθυμούμενοι ανθρώπους που μάτωσαν για εμάς, που πέθαναν για εμάς.

Εορτάζουμε για ετούτον τον στρατιώτη που το γράμμα του θα παραμείνει κλειστό μέσα στην τσέπη του σακακιού του κάτω από το αιματοποτισμένο χώμα, μα η αγάπη του και η θυσία του έχει γραφτεί στις καρδιές κάθε Έλληνα.

Χρόνια πολλά.
Αιωνία η μνήμη των ηρώων προγόνων μας!

Αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος
http://www.romfea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου