Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Μία ανάσα που μύριζε Παράδεισο


Γράφει ο Κώστας Παναγόπουλος, 

Ένας άνθρωπος, ο οποίος βρέθηκε σε απόγνωση, φώναξε με όλη του τη δύναμη: «Παπά Εφραίμ, σώσε με!!».

Είχε γνωρίσει από κοντά τον μακάριο Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη [φώτο] και όταν βρέθηκε στα πρόθυρα μίας ακραίας πράξεως, δε βρήκε άλλη ελπίδα για να συγκρατήσει τον εαυτό του, παρά μονάχα αυτήν την κραυγή προς τον κεκοιμημένο Γέροντα:

«Σώσε με!!».

«Γονάτισε κάτω με τέτοια δύναμη που στα δύο του γόνατα άνοιξαν πληγές». Έτσι αναφέρει, επί του περιστατικού, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Βασιλάκος, ο οποίος φέρνει στο φως το εν λόγω βίωμα του ανθρώπου. «Έπεσε κάτω, ουσιαστικά με τα γόνατα».

Εκείνην την ώρα της κραυγής, ένιωσε ο άνθρωπος δυο κοκαλιάρικα χεράκια να τον παίρνουν αγκαλιά από πίσω του. «Και μία ανάσα, η οποία μύριζε Ανάσταση» όπως είπε ο ίδιος ο άνθρωπος. «Μία ανάσα που μύριζε Παράδεισο» λέει ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος.

«Αυτή η ανάσα έγινε πνοή ζωής, αυτά τα δύο κοκαλιάρικα χέρια στήριγμα και ο άνθρωπος αυτός, κατά κυριολεξία, αναστήθηκε». 

ΠΗΓΗ: 
Ομιλία Πρωτ. π. Σπυρίδωνα Βασιλάκου για την αγιασμένη μορφή των ημερών μας, Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη, στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Πειραιώς εντός του πλαισίου ομιλιών «Ενορία εν δράσει». Βιντεοσκόπηση ανηρτημένη στο διαδίκτυο [www.pemptousia.com] υπό τον τίτλο: «Ο καθηγητής της ερήμου Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης» https://www.pemptousia.gr/video/o-kathigitis-tis-erimou-gerontas-efrem-katounakiotis/

ΚΓΠ - 2017
http://constantinoupolin.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου