Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Δικαιοσύνη και αγάπη


Και σήμερα πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε πλάνη, ισχυριζόμενοι ότι ο Θεός είναι δίκαιος, επειδή τιμωρεί τους άδικους και επιβραβεύει τους καλούς. Ευτυχώς, όμως, δεν συμβαίνει αυτό. Εάν ήταν έτσι τα πράγματα, θα ήταν ένας κακός, ένας μοχθηρός Θεός· άρα όχι αγαθός, άρα αδύναμος Θεός.
Ο Θεός είναι δίκαιος, διότι στη ζυγαριά της δικαιοσύνης του υπάρχει ισορροπία αγάπης στους ευσεβείς και στους ασεβείς. Δεν αγαπά τους καλούς περισσότερο από τους κακούς, διότι για εκείνον δικαιοσύνη σημαίνει απονομή αγάπης. Ο ήλιος ποτέ δεν στέλνει λιγότερο φως στους τυφλούς από τους υγιείς. Έτσι και ο ήλιος της δικαιοσύνης, ο Ιησούς Χριστός, φωτίζει εξίσου τους αγίους και τους αμαρτωλούς. Εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο κατά πόσο θα ανταποκριθεί στη θεία αγάπη, ώστε να τη μετατρέψει από δώρο του Θεού σε προσωπικό βίωμα.
Η θεραπεία της παραλυσίας είναι το λιγότερο που κάνει ο φιλάνθρωπος Χριστός. Το μεγαλύτερο δώρο είναι αναμφίβολα η θεραπεία της αμαρτίας, διότι έτσι συμφιλιώνεται ο άνθρωπος με τον Θεό. Ο Χριστός θέλει να μάς αναστήσει από την πνευματική παραλυσία, ώστε να πορευθούμε μια καινούργια ζωή. Μια τέτοια ζωή είναι η πιο σίγουρη λύση στο πρόβλημα της σωτηρίας μας.
(Από τη Φωνή Κυρίου 2006)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου