Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Η απάντηση της ταπείνωσης


Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή παρουσιάζεται ένα θαυμαστό γεγονός. Ένας εκ γενετής τυφλός αποκτά με τη θαυματουργική επέμβαση του Ιησού Χριστού την όρασή του. Και το γεγονός της θεραπείας του γίνεται αφετηρία σωτηρίας, η οποία στο τέλος του ευαγγελικού αναγνώσματος εκφράζεται δια της ομολογίας της πίστεώς του. Ο Χριστός τον ρωτά: «Σύ πιστεύεις εἰς τόν Υἱόν τοῦ Θεοῦ»; Και ο τυφλός τότε κατορθώνει να δει όχι μόνο το επίγειο, αλλά και το γως της Θεότητος: «Πιστεύω Κύριε· καί προσεκύνησεν αὐτῷ».
Το γεγονός αυτό αποτελεί μια ευλογημένη ευκαιρία, έτσι ώστε και εμείς, ως ορθόδοξοι άνθρωποι, να προβληματιστούμε για την πίστη μας και να ανανεώσουμε την υπόσχεση που δώσαμε κατά την ημέρα της βαπτίσεώς μας.
Πολλές φορές, απογοητευμένοι από τα ανθρώπινα και τα καθημερινά, προβληματιζόμαστε για την παρουσία του Θεού στη ζωή μας. Ζητάμε σημεία, για να πιστέψουμε. Ακόμα κι όταν ο Κύριος βρισκόταν καρφωμένος επάνω στο Σταυρό, οι άνθρωποι Τον πείραζαν και Τον βλασφημούσαν λέγοντας: «Εάν είσαι υιός του Θεού κατέβα από το Σταυρό και θα πιστέψουμε σε Σένα». Όμως ο Κύριος δεν απάντησε. Παρέμεινε, εν σιωπή, στο Σταυρό και πέθανε, για να ζήσει ο άνθρωπος, και αναστήθηκε, για να ανοίξει τη θύρα του Παραδείσου και να οδηγήσει τον άνθρωπο στη ζωή του Θεού.

(Από τη ΦΩΝΗ ΚΥΡΙΟΥ 2004)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου