Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ κ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ (Φώτο Α΄)

Με την ευλογία και τη σεπτή εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, τελέσθηκε το Σάββατο 16 Μαίου 2015 η Χειροτονία του εψηφισμένου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου.
Η χειροτονία τελέσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου, κατά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία της οποίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. κ. Ειρηναίος. Συλλειτούργησαν οι Αρχιερείς Ικονίου κ. Θεόληπτος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, εκπρόσωπος του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, Προικονήσσου κ. Ιωσήφ, Ιεραπύτνης & Σητείας κ. Ευγένιος, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Ρόδου κ. Κύριλλος, Κοζάνης κ. Παύλος, Πατρών κ. Χρυσόστομος και Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος.
Επίσης συμπροσευχόμενοι ήσαν ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Επίσκοπος Γιοένσου κ. Αρσένιος, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Φιλανδίας, ο Επίσκοπος Πάρνου κ. Αλέξανδρος, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Εσθονίας, ο Ηγούμενος κ. Βαρθολομαίος, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Γεωργίας και οι Μητροπολίτες Λάμπης κ. Ειρηναίος, Ρεθύμνης κ. Ευγένιος, Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός, Αυστρίας κ. Αρσένιος.
Παρών ήταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης Σταύρος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός, Βουλευτές και πλήθος κόσμου από την Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου