Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Δεν εγκαταλείπουμε τον εαυτό μας


Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Δεν εγκαταλείπουμε τον εαυτό μας. Και μόνο που περνάμε στο δρόμο , μου έλεγε για να τονώσει το ηθικό μου ο Ρόμπερτ Λαξ, πολλοί νιώθουν χαρά που μας βλέπουν.

Να πηγαίνεις στην Εκκλησία, μού 'λεγε ένας άλλος φίλος μου, ο Γεώργιος - υπέφερε αγόγγυστα μια επώδυνη αρρώστια για πολλά χρόνια- στηρίζεις και την πίστη των άλλων,

Ο Όμηρος ονόμασε τον Οδυσσέα με το όνομα αυτό, που σημαίνει τον άνθρωπο που συναντάει εμπόδια. Ο Οδυσσέας, αντίθετα με τους συντρόφους του, που απέφευγαν τα εμπόδια και επέλεγαν τις ευκολίες , δεν απέφευγε τα εμπόδια. Ο Οδυσσέας θυμούνταν την πατρίδα του που αγαπούσε, οι σύντροφοί του την ξέχασαν.

Για χάρη της αγάπης δεν εγκαταλείπουμε τον εαυτό μας Θα συναντάμε εμπόδια στην αγάπη που εαυτού. Ίσως είναι το δυσκολότερο πράγμα να αγαπήσει ο άνθρωπος τον εαυτό του. Ιδίως όταν είμαστε νέοι.

Ο ήρωας της κινηματογραφικής ταινίας "Ο καταδικασμένος" του Ακίρα Κουροσάβα, αποδέχεται τον εαυτό του και τον αγαπάει όταν γεράζει κι η ζωή του πλησιάζει στο τέλος. Το ίδιο κι ο ήρωας του Πόρφυρα του Σολωμού μπροστά στον καρχαρία (πόρφυρας) γνωρίζει τον εαυτό του, λίγες στιγμές πριν το θάνατο : Άστραψε φως και γνώρισε ο νιος τον εαυτό του, λέει ο στίχος.

moschoblog.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου