Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Αγάπη προς τον Θεόν


Το αίσθημα της αγάπης προς τον Θεό έρχεται στον βαθμό κατά τον οποίο εκτελούμε τις εντολές Του.

Η αγάπη προς τον Θεό εκφράζεται πρωτίστως με την τήρηση των εντολών του Θεού.

ΟΣΙΟΣ ΝΙΚΩΝ

Όταν αφιερωθούμε ολοκληρωτικά στον Θεό, δεν πρέπει να ανησυχούμε για ασήμαντα θέματα και η καρδιά μας να προσκολλάται σε αυτά.

ΟΣΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

«Οὐ δύνασθε Θεῷ δουλεύειν καὶ μαμωνᾷ» (Κατά Ματθαίον, κεφ. ΣΤ΄, 24), δεν μπορείτε να υπηρετείτε τον Θεό και την αμαρτία. Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, «Ἀγαπήσεις Κύριον τόν Θεόν σου ἐξ ὅλης τῆς καρδίας σου καί ἐξ ὅλης τῆς ψυχῆς σου και ἐξ ὅλης τῆς διανοίας σου καί ἐξ ὅλης τῆς ἰσχύος σου» (Κατά Ματθαίον, κεφ. ΚΒ΄, 37 ∙ κατά Μάρκον, κεφ. ΙΒ΄, 30∙ κατά Λουκάν, κεφ. Ι΄, 27), δίχως να χαρίσεις στην αμαρτία την παραμικρή σου ικανότητα, είτε ψυχική είτε σωματική.

Αν βασιστείτε στην θέληση του Θεού, όλα είναι καλά, ακόμα και τα δυσάρεστα, όλα οδηγούν στη σωτηρία της ψυχής μας, και ταυτόχρονα αποκαλύπτεται μεγάλη σοφία και βάθος μεγάλο. Για τους αγαπώντες τον θεό, όλα συνεργούν επ’ αγαθώ.

ΟΣΙΟΣ ΝΙΚΩΝ

Στην Αγία γραφή αναφέρεται : «ὅτι διὰ πολλῶν θλίψεων δεῖ ἡμᾶς εἰσελθεῖν εἰς τὴν Βασιλείαν τοῦ Θεοῦ» (Πράξεις των Αποατόλων, κεφ. ΙΔ΄, 22). Να ποιά είναι η αγάπη μας προς τον Ουράνιο Νυμφίο! Με τα λόγια Τον αγαπάμε και Τον ποθούμε, αν όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά, ξεσπούμε σε κλάματα.

ΟΣΙΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

Πηγή: «ΟΠΟΥ ΘΕΟΣ, ΓΑΛΗΝΗ
Πνευματικές παραινέσεις Των Γερόντων της Όπτινα»
Επιμέλεια-Πρόλογος ΗΛΙΑΣ ΛΙΑΜΗΣ, Εκδόσεις ατέρμονον
http://inpantanassis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου