Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

«Κάποια μέρα θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν αξίζει να καταναλώσεις τον εαυτό σου για τίποτα..»



Αναφέρει γέρων:
«Κάποια μέρα θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν αξίζει να καταναλώσεις τον εαυτό σου για τίποτα, ότι όλα είναι φευγαλέα και ότι είναι μάταιο να μαυρίζεις τις μέρες σου με εκατοντάδες σκέψεις για το τι καταστάσεις αναρωτιέσαι.
Θα καταλάβεις ότι δεν είναι μύθος και ότι τα προβλήματα, όσο στριμμένα κι αν φαίνονται, περνούν επίσης. Θα δείτε ότι το φως στο τέλος του τούνελ υπάρχει, παρά το γεγονός ότι ο δρόμος που διανύσατε για να φτάσετε εκεί ήταν σκληρός και μακρύς.
Θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι άνθρωποι που δεν μπορούν να αλλάξουν και ότι στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα αλληλεπιδράσετε μαζί τους, θα πρέπει να τα αντέξετε όπως είναι και να σταματήσετε να χτυπάτε το κεφάλι σας για να εξηγήσετε οτιδήποτε.
Και, το πιο σημαντικό, θα συνειδητοποιήσεις πόσο σημαντικό είναι να ζεις την κάθε μέρα όπως είναι, να καταλάβεις ότι όσο είσαι υγιής δεν πρέπει να σε νοιάζει τίποτα άλλο, να ζεις όπως νιώθεις και να κάνεις αυτό που σου φέρνει ευτυχία. Γελάστε δυνατά, κλάψτε αν θέλετε, αφήστε το, αλλά να ξέρετε ότι τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν μπορεί να σας ρίξει κάτω αν δεν το αφήσετε.
Αντιμετωπίστε κάθε βάρος με γαλήνια καρδιά, κάντε τα πάντα ένα βήμα τη φορά και να θυμάστε ότι κανείς δεν μπορεί να σας γονατίσει εκτός από τον Θεό».

https://simeiakairwn.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου