Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

«Γέμισε τη ζωή σου με τον Χριστό, για να μαραθούν όλα τα κακά» (Όσιος Πορφύριος)



Όταν αδειάζεις από τον Θεό, θα σε βρουν και θα σε γεμίσουν χίλια άλλα κακά.
Γέμισε τη ζωή σου με τον Χριστό, για να μαραθούν όλα τα κακά. (Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης)
Όταν βλέπεις και γίνεται ένα κακό γύρω σου, γενικά και δεν διαμαρτύρεσαι, είσαι συνένοχη. (Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης)
Ο σκοπός μας δεν είναι να καταδικάζουμε το κακό, αλλά να το διορθώνουμε. Με την καταδίκη ο άνθρωπος μπορεί να χαθεί, με την κατανόηση όμως και τη βοήθεια να σωθεί. (Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης)

Σε έβρισε; Να μην ανταποδώσεις την ύβρη, επειδή θα προσβάλλεις τον εαυτόν σου! Σε χτύπησε; Να μην ανταποδώσεις το χτύπημα, επειδή δεν θα έχεις καμμία ωφέλεια! Σου προξένησε λύπη; Να μην του προξενήσεις και εσύ, επειδή δεν θα έχεις κανένα κέρδος, αλλά γίνεις ίσος μ’ αυτόν! Αν λοιπόν συμπεριφερθείς έτσι, με πραότητα και ήπια, θα τον κάνεις να ντραπεί και θα εμποδίσεις την οργή του. Διότι κανείς δεν θεραπεύει το κακό με το κακό, αλλά το κακό με το καλό. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)
Η κακία στον κόσμο είναι δυσκολοπολέμητη, διότι κανένας δεν μιλάει στους νέους για αγνότητα, κανένας για σωφροσύνη, κανένας για περιφρόνηση των χρημάτων και της δόξης, κανένας για εκείνα που παραγγέλλει η Γραφή. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

https://simeiakairwn.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου