Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Άραγε ισχύει ακόμη η τρομερή διαπίστωση του Χριστού ότι είμαστε μία άπιστη γενεά;



Στην περικοπή του κατά Μάρκον (θ, 13-37), ο Κύριος χαρακτηρίζει τους Μαθητές Του και το συγκεντρωμένο πλήθος γενεά άπιστη. Ισχύει αυτό και σήμερα για τη δική μας γενιά;

Νομίζω ότι δυστυχώς ταιριάζει και ισχύει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Δεν έχω, βέβαια, στατιστικά στοιχεία. Από όσα μπορώ να καταλάβω, όμως, τότε οι άνθρωποι είτε πίστευαν στον αληθινό Θεό είτε στα είδωλα, αισθάνονταν περισσότερο την αδυναμία τους και την ανάγκη να ζητούν την βοήθεια του Θεού.
Στην εποχή μας η εξέλιξη της τεχνολογίας και η πρόοδος της ιατρικής, μας κάνουν να βασιζόμαστε σε αυτές και να νιώθουμε αυτάρκεις. Νομίζουμε πως δεν μας χρειάζεται ο Θεός και τον έχουμε βγάλει από την ζωή μας. Και μόνο όταν έχουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας στο οποίο η επιστήμη δεν μπορεί να μας βοηθήσει, τότε θυμόμαστε και ζητάμε τη βοήθεια του Θεού.
Νομίζω πως, αν οι σύγχρονοι του Χριστού ήταν άπιστοι διότι δεν είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό, εμείς στην πλειοψηφία μας είμαστε τελείως άπιστοι διότι λέμε ότι δεν υπάρχει καν ο Θεός.

https://www.pemptousia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου