Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Ελπίδα μέσα στο σκοτάδι



Αγίου Σωφρονίου του Έσσεξ
Λυπάμαι που στην εποχή τέτοιας ανόδου του «πολιτισμού» στερούμαστε την ελευθερία της επικοινωνίας, τη δυνατότητα των συναντήσεων και των ανοικτών συνομιλιών.
Ο κόσμος είναι διχασμένος σε δύο (και σε ακόμη περισσότερα) εχθρικά μέρη. Στους ειρηνικούς ανθρώπους, που είναι αναμφίβολα η πλειονότητα, πέφτει ο πικρός κλήρος να συνθλίβονται απ’ όλους εκείνους που πήραν στα χέρια τους τη «ράβδο». Φοβούμαι ότι σύντομα θα τελειώσουν οι «συγκρούσεις» αυτές και η Ανθρωπότητα θα είναι καταδικασμένη να ζήσει ακόμη πιο φοβερές τραγωδίες και ενδεχομένως μάλιστα πλήρη όλεθρο. Όλα τα σύγχρονα μέσα βίας πέφτουν σε χέρια ανθρώπων που καθόλου δεν μπορούμε να πούμε ότι στέκονται ηθικώς υψηλά. Και σε αυτό έγκειται η συμφορά.
Μπορούμε άραγε να ελπίζουμε ότι έρχεται ώρα, κατά την οποία όλους αυτούς τους «ισχυρούς» ανθρώπους θα τους κλείσουν στο κλουβί και θα δοθεί η εξουσία στα χέρια των «πραέων», στα χέρια της αυθεντικής «αριστοκρατίας», δηλαδή σε ανθρώπους που είναι ηθικά και πνευματικά γνήσιοι αριστοκράτες, που θα οδηγήσουν τους αδελφούς τους με ειρήνη και υπομονή στη συνείδηση της ανθρώπινης αξίας, εφόσον ο άνθρωπος είναι Εικόνα του Ζώντος Θεού;

ΑΣΚΗΣΙΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ – Αγίου Σωφρονίου του Έσσεξ
https://simeiakairwn.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου