Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Ανάγκη χριστιανών φίλων



Γέροντα Τρύφωνα του Βάσον
Ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερη η ανάγκη φίλων, πιστών χριστιανών, από τη σημερινή, εκκοσμικευμένη στο έπακρο εποχή μας, κατά την οποία οι υλιστικές επιδιώξεις επισκιάζουν τις πνευματικές.
Το κυνήγι της προσωπικής αυτό-εκπλήρωσης, της ψυχαγωγίας, της κοσμικής διασκέδασης και των υλικών αναγκών αποτελούν το κυρίαρχο θέμα της εποχής μας. Οικογένειες που κάποτε έβαζαν τη ζωή της Εκκλησίας στο κέντρο της ζωής τους, τώρα έχουν απομακρυνθεί από τον Θεό. Έχοντας υλοποιήσει τις απολαύσεις και την αναζήτηση της ευτυχίας, έστρεψαν την οικογενειακή τους ζωή προς εφήμερους στόχους και την οδήγησαν σε κατάσταση πνευματικής πτώχευσης.
Η δική μας πνευματική νόσος μόλυνε τους νέους μας σαν ιός και τους άφησε χωρίς τα μέσα που θα τους στήριζαν στις δύσκολες στιγμές. Η οικονομική, πολιτική και κοινωνική αστάθεια της εποχής μας απαιτεί να είμαστε πνευματικά υγιείς, εμείς όμως δεν δίνουμε στους νέους μας τίποτα που να μπορούν να τους βοηθήσει στις δοκιμασίες που τους περιμένουν.
Η ζωή του χριστιανού δεν ήταν ποτέ εύκολη, αλλά σε μια εποχή αποδεδειγμένα εχθρική προς τα του Θεού, η χριστιανική φιλία είναι εξαιρετικά σημαντική. Έχουμε ανάγκη ένας στον άλλο. Ζούμε σε ένα κόσμο που έχει απορρίψει τον Χριστό και έχουμε ανάγκη από την ενθάρρυνση που μπορεί να μας δώσει ένας πιστός φίλος. Η ενότητα που απολαμβάνουμε όταν κοινωνούμε το σώμα και το αίμα του Κυρίου σε κάθε Θεία Λειτουργία μας δίνει το σθένος να αντέξουμε ό,τι και να συμβεί. Την ώρα που ο πολιτισμός μας, η οικονομία μας και ο υλικός κόσμος έχουν σωριαστεί σε ερείπια, μόνο η πίστη έχει τη δύναμη να μας κρατήσει.
Μόνο η πίστη μας, στηριζόμενη και ενδυναμωμένη από την κοινωνία μας με τον Χριστό, μπορεί να προλάβει την απόγνωση για έναν κόσμο, τον κόσμο μας, που εισέρχεται σε αδιαπέραστο σκοτάδι. Η μόνη ελπίδα που έχουμε είναι να στηρίζει ο ένας τον άλλο στην κοινή μας πίστη στον Χριστό, ο οποίος ήρθε για να κάνει «καινά» τα πάντα. Ας μη σπαταλάμε τη ζωή αυτή που μας έδωσε, αλλά ας προχωρούμε μαζί με πίστη, γνωρίζοντας ότι εν τέλει οι πύλες του Άδη δεν θα υπερισχύσουν εκείνων που αγαπούν τον Θεό.

isagiastriados
https://simeiakairwn.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου