Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Μέσα στην χορεία των Αγίων.... αντικρίζεις την αληθινή "νεότητα"...



  Θυμάμαι ότι από μικρό παιδί, όλοι, συγγενείς, δάσκαλοι, φίλοι, μου έλεγαν ότι στη ζωή θα πρέπει να έχουμε πρότυπα, προκειμένου η πορεία μας να φωτίζεται και να ψηλαφείται από οράματα και πεποιθήσεις που θα μετατρέψουν την βιοτη του καθενός σε μικρό... παράδεισο.
Μου υπέδειξαν πολλούς, ως πρότυπα, που προέρχονταν από διαφόρους χώρους και πού τους ακολουθούσαν στρατιές κυρίως νέων ανθρώπων.
Κι όλοι αυτοί δήλωναν... "ευτυχισμένοι" και "ελεύθεροι" (!!!!)
Όμως τελικά εκεί που επικρατούσε η "ευτυχία", απουσίαζε η πραγματική... Ελευθερία.
Κι εκεί που διαφημιζοταν η "ελευθερία " , έλειπε η γνήσια... Ευτυχία !!!
 Όταν, μετά...βρέθηκα για πρώτη φορά στο Άγιον Όρος, στην ηλικία των 19 χρόνων....και συζητώντας μ' έναν λευκασμενο μοναχό... περί προτύπων στον σύγχρονο κόσμο...δεν μου απάντησε... απλά με το δάκτυλο του μου έδειξε τους τοίχους του μεγάλου Καθολικού...που ήταν αγιογραφημενοι με τις μορφές των Αγίων.Και είχε δίκιο...!!!
Μέσα στην χορεία των Αγίων.... αντικρίζεις την αληθινή "νεότητα"... τους γνήσιους επαναστάτες, τους ασυμβίβαστους και ανήσυχους...
Αυτούς που με την καθαρότητα τους,ανέτρεψαν και τα πλέον σκοτεινά σχέδια δυναστων και ισχυρών...
Αυτούς που δεν δέχτηκαν τα ... ξυλοκέρατα του κόσμου... αλλά το μάννα του Θεού καί που δεν δελεαστηκαν από ψεύτικες υποσχέσεις αλλά άρπαξαν την ρομφαία του λόγου και του πνεύματος και κατατρόπωσαν τους δήθεν..."σοφούς" !!!
Δημητριοι και Γεωργιοι...και τόσοι άλλοι .... αξεπέραστα πρότυπα !!!
Χρόνια πολλά !!!

π.Γ.Πετρ.
https://proskynitis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου