Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Χριστουγεννιάτικο λαμπάκι μόνιμα αναμμένο!


π. Σπυρίδων Σκουτής

Πολλές ευχές για προσωπική ευτυχία δεχόμαστε αυτές τις μέρες !..Που βρίσκεται αυτή η ευτυχία τελικά ;
Τελικά η πραγματική ευτυχία βρίσκεται όταν διαπιστώσεις ότι δεν επιθυμείς τίποτα για να γίνεις ευτυχισμένος. Αυτό σημαίνει ότι δεν περιμένει μέσα σου κάποιο κενό ώστε να τροφοδοτηθεί με επιθυμίες για να ευτυχήσεις.
 Μεγάλη ευτυχία ! Όταν διαπιστώνεις ότι δεν επιθυμείς τίποτα ! Ότι δεν χρειάζεσαι κάτι για να ευτυχήσεις ! Όταν δεν έχεις ανάγκη για επιθυμία ευτυχίας τότε είσαι ολότελα ευτυχισμένος!
 Οι επιθυμίες της ζωής έχουν μέσα την ωρολογιακή βόμβα της φθοράς και του θανάτου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν θα κρατήσουν πολύ, είναι πρόσκαιρες. Γι΄αυτό το αρχικό χαμόγελο σε λίγο χρόνο θα γίνει θλίψη και δάκρυα.

 Έγινες άνθρωπος για να γίνω κατά χάριν Θεός και σε αυτό το γεγονός όλες οι επιθυμίες εκπληρώνονται και όλες οι ευτυχίες βρίσκουν την πηγή τους.
 Υπάρχει κάποιος που σε αγαπά και η αγάπη του μένει αμετάβλητη! Τι άλλο να θέλουμε! Ευτυχία δηλαδή σε σχέση με το πρόσωπο του Θεού,του οποίου η αγάπη δεν αλλάζει ποτέ και για κανέναν λόγο!
Ένας μόνιμος Έρωτας που δεν τον αγγίζει η φθορά!
Αν κάτι μικρό επιθυμώ είναι να με βοηθήσεις να Σε καταλάβω..
Σ΄ακολουθώ Κύριε τραυματισμένος και χαμογελώ ευτυχισμένος !
Δεν πρόκειται να σβήσει η λάμψη της γεννήσεως Σου μέσα μας. Τα λαμπάκια θα σβήσουν αλλά η χάρα ότι ήρθες στον κόσμο και έλαβες σάρκα θα μείνει μέσα μας ως σφραγίδα πυρωμένης αγάπης.Ένα μόνιμο σημάδι!Αγάπης και υιοθεσίας !
Δεν τελειώνουν ποτέ τα Χριστούγεννα….Να ευχηθούμε να σε νιώθουμε μέσα μας όπως οι εγκυμονούσες το βρέφος που κυοφορούν!
Καλώς ήρθες Κύριε !... Τέλειωσε η μοναξιά μας ! Έγινε πλέον μόνιμη αγκαλιά με την δική σου Αγάπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου