Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Παραβολή: Το ξεχασμένο κουμπί


Ένα άτομο ζούσε και δεν ζούσε πολύ καλά. Αποφάσισε με το μυαλό μου, να κάνει καλές πράξεις, να σώσει την ψυχή του.

Εκανε ξαναεκανε αλλά δεν έβλεπε μια ιδιαίτερη αλλαγή στον εαυτό μου προς το καλύτερο. Μόλις περπατούσε στο δρόμο, βλέπει – μια ηλικιωμένη γυναίκα το κουμπί από ένα παλτό να έχει σπάσει και να έχει πέσει στο έδαφος. Είδε και σκέφτεται: «Γιατί να το μαζεψω! Έχει όμως αρκετά κουμπιά. Μην το σηκώνεις ! Ξεχασετο ! «Αλλά μετά σκέφτηκε πήρε το κουμπί, σταμάτησε την ηλικιωμένη γυναίκα, της έδωσε ένα κουμπί και έφυγε από καιρό μετά το ξέχασε.

Τότε πέθανε, και βλέπει: την ζυγαριά της ζωής του – στα αριστερά του τα κακά ψέματα, αλλά δεν υπήρχε τίποτα στα δεξιά, ήταν άδειο! Και το κακό εγερνε από αριστερά «Eε,» ο άνθρωπος λέει στον εαυτό του, » δεν υπάρχει τύχη!» Όμως όπως φαίνεται, οι άγγελοι έβαλαν το κουμπί … Και το κύπελλο με καλές πράξεις αντισταθμίζονταν. – «Έκανε αυτό το κουμπί όλες τις κακές πράξεις μου;» – ο άνθρωπος έκπληκτος. «Πόσες καλές πράξεις έκανα και δεν τις βλέπω!»

Και άκουσε τον άγγελο να του λέει: «Επειδή είσαι υπερήφανος για τα καλά σου πράγματα, έχουν φύγει! Αλλά αυτό το συγκεκριμένο κουμπί, το οποίο ξέχασες ήταν αρκετό για να σας σώσει από το θάνατο! «

πηγή: http://apantaortodoxias.blogspot.com
https://simeiakairwn.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου