Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Άγχος και μελαγχολία…


Άγχος και μελαγχολία για την ζωή και τα υλικά αγαθά από τον σημερινό άνθρωπο.

Ο σημερινός άνθρωπος ποιο πολύ από ποτέ έχει ρίξει όλο το βάρος του στην απόκτηση υλικών αγαθών και στην επιθυμία της πρόσκαιρης ανάπαυσης μέσω αυτών.

Την σημερινή κοινωνία την χαρακτηρίζει μέσα σε άλλα ο καταναλωτισμός και η «υπνωτισμένη» συνείδηση.

Έχουμε μάθει να θέλουμε ή… μας έχουν μάθει να θέλουμε πολλά για να μην έχουμε απολύτως τίποτα… Διότι αυτό έχει αποκτήσει η σημερινή κοινωνία! Πολλά σε ποσότητα και απολύτως τίποτα σε ουσία.

Ο σημερινός άνθρωπος προσπαθεί να αποκτήσει τόσα όσα δεν θα ευχαριστηθεί. Προσπαθεί ν’ αγοράσει τόσα όσα δεν χρειάζεται για να ζήσει και μάλιστα αγωνιά, μελαγχολεί και αγχώνεται να κατακτήσει σε ένα λευκό χαρτί με λίγη μελάνι τόσα όσα δεν θα μπορέσει να διατηρήσει ο ίδιος μετά από 60 – 70 το πολύ χρόνια ζωής.

Αλήθεια από που προέρχεται το άγχος; Γιατί μελαγχολούμε;

Το άγχος κρύβει μέσα εγωισμό… Η μελαγχολία επίσης… Αναρωτηθήκαμε ποτέ πόσο βάζουμε τον Θεό στην ζωή μας; Αναρωτηθήκαμε αν πραγματικά προσευχόμαστε με εμπιστοσύνη στον Θεό;

Εμπιστευόμαστε τον Θεό;

Ο άνθρωπος δεν θα πρέπει ούτε να αγχώνεται ούτε και να μελαγχολεί! Θα πρέπει ν’ αγωνίζεται, να προσεύχεται θερμά και να εμπιστεύεται τον Θεό.

Είναι καλό να φροντίζουμε για τα απαραίτητα και να δοξάζουμε γι’ αυτά! Ας μην ξεχνάμε πως για αυτά που εμείς έχουμε άλλοι προσεύχονται για να τα αποκτήσουν…

Ας κάνουμε τις δουλειές μας χωρίς άγχος.

Ας βάλουμε τον Χριστό στην ζωή μας, στην δουλειά μας, στην καθημερινότητά μας και όλα θα γλυκάνουν! Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα πνευματικά! Πρέπει εκτός από το σώμα να φροντίζουμε και την ψυχή!

Οι πρόσκαιρες διασκεδάσεις με την τεχνηέντως «υπνωτισμένη» συνείδηση δεν πετυχαίνουν την ουσιαστική ανάπαυση!

Ας κάνουμε τον προσωπικό μας αγώνα με ειλικρίνεια. Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε στην καθημερινότητά μας τον Χριστό και όλα θα γλυκάνουν!

Όπου υπάρχει Χριστός δεν βρίσκει θέση το άγχος και η μελαγχολία…

Λ.Α.
https://proseuxi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου