Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Ανατρέπονται οι προφητείες;


Παναγιώτη Καπαρή
Οι θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες οδηγούν στο τέλους του κόσμου, είναι ατέλειωτες στο διάβα της ιστορίας. Ωστόσο πάντα, κατά ένα μαγικό τρόπο, ανατρέπονται πάντα από γεγονότα, τα οποία ποτέ και κανένας δεν μπόρεσε να προβλέψει με ακρίβεια. 
Ο νόμος της φύσης, λέει, ότι ο κόσμος κινείται σε ένα ατέλειωτο εκκρεμές, σε μια ατέλειωτη κυκλική πορεία, με καταστροφές και δημιουργίες, με πόνο και χαρά, με χειμώνες και καλοκαίρια. Ακόμη και οι θεωρίες για καταστροφή του κόσμου, επαναλήφθηκαν πολλές φορές στο παρελθόν, όπως την ιστορία με τα Σόδομα και τα Γόμορα, τα οποία κατά κάποιους επιστήμονες, ήταν μια πυρηνική καταστροφή, ή όπως ο κατακλυσμός του Νώε, ο οποίος ήταν απλά ένα τεράστιο τσουνάμι. 
Η θλίψη του Προφήτη Ιωνά, όταν δεν καταστράφηκε η πόλη της Νινευή, παρά την προφητεία του, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Απλά οι άνθρωποι της Νινευή, άλλαξαν μυαλά, μετανόησαν και άλλαξαν τρόπο ζωής. Οι καταστροφικές προφητείες, οι οποίες αυτάρεσκα αρέσκονται να διαλαλούν ισχυρά μυαλά, καταντούν πολλές φορές ανόητες κουβέντες του καφενέ. Απλά γιατί ο κόσμος κυλά, με την δύναμη των απλών ανθρώπων και όχι με την δύναμη των ισχυρών ανθρώπων, οι οποίοι διαλαλούν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν, ούτε τον εαυτό τους, αλλά ούτε και να ηρεμίσουν την ψυχή τους. Ανατρέπονται και οι προφητείες, όπως ανατρέπονται και οι φαινομενικά παντοδύναμοι άνθρωποι.

http://isagiastriados.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου