Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΤΡΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΕΠΑΝΩΣΗΦΗ (Φώτο)

     Την Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017, Ζ´ Ματθαίου, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, τελέστηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μιλήτου κ. Αποστόλου Ηγουμένου της Ι. Σταυροπηγιακής και Πατριαρχική Μονής Αγίας Αναστασίς Φαρμακολυτρίας και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αμορίου κ. Νικηφόρου, Ηγουμένου της Ι. Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων και Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου.
     Ο Σεβ. Μιλήτου στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός της υποδοχής της ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας εκ της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, στο μεγάλο θέμα της πίστεως, λαμβάνοντας αφορμή από το ευαγγελικό ανάγνωσμα και στη Μεγάλη Σύνοδο.
     Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να ξαχνούμε πως χωρίς πίστη δεν μπορούμε να είμαστε άνθρωποι του Θεού. Πίστη σημαίνει να έχεις αφιερωμένη τη ζωή σου, τη σκέψη σου και την καρδιά σου στο Θεό και να αισθάνεσαι και να καταλαβαίνεις τον εαυτό σου στερεωμένο πάνω σ᾽ αυτή την πέτρα της πίστεως, η οποία είναι αμετακίνητη και ασάλευτη».
     Σε άλλο σημείο είπε: «Να μείνουμε πιστοί και δεμένοι με την Εκκλησία μας. Αυτήν να εμπιστευόμαστε.... Η χαρά υπάρχει στην Εκκλησία. Η χαρά υπάρχει στον Χριστό. Αυτόν να ακολουθήσουμε, που είναι ο αρχηγός της πίστεώς μας...».





















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου