Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Το πνεύμα της δειλίας κι η αγάπη


Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Το Ευαγγέλιο γράφει, "η αγάπη διώχνει το φόβο". Τί σημαίνει αυτό; Δεν ξέρω. Πρέπει να σημαίνει πολλά πράγματα. Στην περίπτωσή μου σημαίνει τα εξής. Ότι προϋπόθεση ν' αγαπάς είναι να αγαπάς τον εαυτό σου. Έτσι μπορείς ν' αγαπάς και τους άλλους. Διαφορετικά δεν γίνεται. Αλλά και το να αγαπάς τον εαυτό σου, ειναι μια κουβέντα. Πώς αγαπάμε τον εαυτό μας; Όλα τα εμπόδια που συναντάμε έχουν αυτήν την αποστολή, να μας εμποδίσουν ν' αγαπάμε τον εαυτό μας. 

Εμπόδιο να αγαπάμε τον εαυτό μας π.χ. είναι το πνεύμα της δειλίας που μας πιάνει μερικές φορές. Και τώρα με την κατάσταση μας πιάνει συχνότερα.

Πώς διώχνει η αγάπη το πνεύμα της δειλίας, που μας εμποδίζει να αγαπάμε τον εαυτό μας και εν συνεχεία και τους άλλους; Αν πείσουμε τον εαυτό μας ότι αξίζει να τον αγαπάμε , που νιώθει δειλία, η αγάπη θα διώξει τη δειλία. Πες , λοιπόν, στον εαυτό σου, όταν σε πιάνει δειλία, "αγαπώ τον εαυτό μου που νιώθει δειλία."

Ο Θεός δεν μας έδωσε πνεύμα δειλίας, αλλά πνεύμα θάρρους. Μην γίνεσθε ξανά δούλοι των ανθρώπων, λέει ο Απόστολος Παύλος.

http://moschoblog.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου