Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Τουλάχιστον ας μην γίνουμε αλεπού κόλουρη!


Άν ζούσε ο γερo-Αίσωπος, θα κωμωδούσε πάλι. Τα τραγωδίας ά­ξια. Τα θρήνων. Για γέλια και για κλάματα.

Ήταν, θα έλεγε, «αλώπηξ κόλουρος»· μιά κολοβή αλεπού. Κι αυτή «παγίδι ληφθείσα και αποκοπείσης της ουράς», σαν πιάστηκε στο δόκανο και κόπηκε η ουρά της, κατάφερε και ξέφυγε. Όμως «διαδράσα, αβίωτον υπ᾿ αισχύνης ηγεί­το τον βίον»· από την ντροπή της δεν ήθελε να ζήσει. Και τι σκαρφίστηκε η παμπόνηρη; «Έγνω ούν τάς άλλας α­λώπεκας τούτ᾿ αυτό νουθετήσαι», σκέφτηκε να συμβουλέψει τις άλλες αλεπούδες να κάνουν και αυτές το ίδιο, «ως αν τώ κοινώ πάθει το ίδιον συγκαλύψειεν αίσχος», έτσι ώστε τη δική της ασχήμια να την κρύψει με το γενικό πάθημα που θα τις έχει εξομοιώσει. Και λοιπόν, «πάσας συναθροίσασα παρήνει τάς ουράς αποκόπτειν», τις μάζεψε ό­λες και τις προέτρεπε να κόψουν κι αυ­τές τις ουρές τους. Άσχημες είμαστε έτσι με τόσο μακριές ουρές, τους έλεγε. Και βάρος περιττό αυτές μας προσθέτουν: «απρεπές τούτο το μέλος… και περιττόν βάρος προσηρτημένον».

Όμως, κυρία μου, «ώ αύτη», της είπε μία από τις άλλες. Αν αυτό δεν σε συν­έφερε εσένα, «ουκ αν ημίν αυτό συνεβούλευες», δεν θα συμβούλευες το ίδιο σε μάς.

Ένα μονάχα ο Αίσωπος δεν πρόβλεψε σωστό: ότι θα ᾿ρχόταν εποχή που η «κόλουρος αλώπηξ» όχι μονάχα θα έβρισκε τόσο πολλά πρόθυμα αυτιά να την ακούσουν, μα και συμμάχους που με πάθος θα την υποστήριζαν. Και κάτι τραγικότερο ακόμα: ότι σ᾿ αυτή την άθλια εποχή, όποια αλεπού θα τολμού­σε να έχει άλλη γνώμη, και πρόστιμο θα πλήρωνε και φυλακή θα πήγαινε.

Ποιός απορεί; Τι άλλο γίνεται από το να ωθείται βίαια η κοινωνία μας από τα μαύρα κέντρα του κακού να δέχεται ως φυσιολογική τη διαστροφή που πονηρά την ονομάζουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό; Ή τι άλλο γίνεται με το να καθιερώνεται στανικώς νέα αντίληψη για το φύλο, το λεγόμενο κοινωνικό (gender) με τα πλήθος διαφορετικά ψευδοφύλα, αντί του βιολογικού, που γνωρίζει μόνο τη διάκριση άνδρας - γυναίκα;

Καί όντως ωθείται βίαια η κοινωνία μας σ᾿ αυτές τις τάχα μοντέρνες και δήθεν προοδευτικές αντιλήψεις. Ωθείται από κέντρα του εξωτερικού, που χρηματοδοτούν αφειδώς πλήθος εθνικών και υπερεθνικών οργανώσεων με σκοπό να προβάλλουν με κάθε τρόπο αυτές τις ιδέες, που ευτελίζουν τον άνθρωπο και δημιουργούν έναν κόσμο «κολοβών αλεπούδων». Οι οργανώσεις αυτές επιβάλλουν δικτατορική λογοκρισία στην κοινωνική ζωή, απειλούν με φυλακίσεις, διαπομπεύουν, ασκούν απίστευτης βιαιότητας εκφοβισμό (bullying) στους δια­­­τυπώνοντες διαφορετική γνώμη.

Μέ συνεχή πλύση εγκεφάλου από τα μέσα ενημερώσεως υβρίζουν, συκο­φαν­τούν, διασύρουν και χλευάζουν καθέναν ο οποίος θα διανοηθεί απλώς να πεί «τά σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη», ότι δηλαδή η ομόφυλη σχέση είναι διαστροφή, και ότι δεν υπάρχει παρά μόνο αυτή η εξαρχής δημιουργημένη διάκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Τό σχέδιο διαφθοράς της κοινωνίας οργανώθηκε ύπουλα και συστηματικά. Με σειρά νόμων (αντιρατσιστικών και άλλων), δήθεν για προστασία κάποιων αδικημένων. Νόμων οι οποίοι αφανίζουν την οικογένεια, αλλάζουν τον χαρακτήρα της, την διαλύουν με τα «σύμφωνα συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών». Σύμφωνα που αύριο θα γίνουν πολιτικός γάμος και μεθαύριο…

Μεθαύριο ίσως θα απειλούνται όχι μόνο με διαπόμπευση, αλλά και με πρόστιμο και φυλάκιση οι ιερείς που θα αρνούνται να ιερουργήσουν τέτοιο ανόσιο γάμο.

Τήν ίδια ώρα, οι ίδιες σκοτεινές δυνάμεις, τα αόρατα κέντρα αποφάσεων του εξωτερικού, προβάλλουν αυτό που συν­ιστά απίστευτη πρόκληση: τη διοργάνωση των χυδαίων εκδηλώσεων pride – φεστιβάλ υπερηφάνειας! Τα προβάλλουν, τα στηρίζουν, τα χρηματοδοτούν. Με πρώτη πάντα τη σκοτεινή Πρεσβεία της πλανηταρχίας. Και είναι τραγικό το ότι σ᾿ αυτό το παίγνιο συμπλέουν αρμονικά ο αριστερός ψευδοπροοδευτισμός με την πιό ωμή καπιταλιστική βαναυσότητα.

Μά αν έχουν μείνει κάποιοι ακόμη όρθιοι, ασυμβίβαστοι στη γενική υποδούλωση, ας μη δειλιάζουν.

Άς υποστούν και διωγμούς. Για την ουρά της αλεπούς...

Πηγή: http://synaxipalaiochoriou.blogspot.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου